+381 (0) 35 621-331

Unutrašnja vrata - po Vašim merama

U ponudi su vrata izrađena po Vašim dimenzijama.

Vrata se izrađuju u kombinaciji drvo-MDF-drvo sa L-pervajzima koji se obostrano podešavaju.

Izrađujemo vrata farbana poliuretanskim farbama sa velikim izborom kanalura kao i furnirana furnirima bukve, hrasta, trešnje, oraha.

Vratno drvo je falcovano i radi se od čamovog drveta nastavljanog po dužini, a greške drveta se izbacuju. Obloženo je MDF-om debljine 6 mm sa obe strane i kartonskim saćem, kao ispunom. Krilo se furnira prirodnim furnirom. Zaobljeni futeri debljine 45 mm se rade u kombinaciji MDF-drvo-MDF i presvučeni su prirodnim furnirom sa flic podlogom kao ojačanjem. Futeri se isporučuju ugerovani sa probušenim rupama za tiple i šrafove za brzu montažu. L-pervajzi su poluokrugli, širine 7 cm i omogućuju dodatno obostrano podešavanje, sa prednje strane +2 cm, a sa unutrašnje strane +1 cm. Ugerovani su i učvršćuju se ekscentrima koji omogućuju lako i brzo učvršćivanje. Vrata se isporučuju sa ugrađenom bravom i prihvatnikom brave. Mašinski ugrađene 3D šarke (AGB Italija) omogućuju dodatno podešavanje vratnog krila u sva tri smera bez skidanja uz pomoć imbus ključa. Vratno krilo, futeri i L-pervajzi se farbaju kvalitetnim poliuretanskim farbama u tri sloja.

Proizvodi 1 do 8 od 18 ukupno

Set Descending Direction
po strani

Tabelarno  Listing 

Strana:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Tehničke karakteristike


Određivanje smera otvaranjaUgradnja vrata se vrši isključivo po završetku molersko-farbarskih radova, izvršenim postavljanjem poda (parketa, laminata, pločica), ali bez postavljanja zidnih lajsni. Sve to iz razloga da pervajz lajsna legne lepo do zida. Za pravilnu i brzu ugradnju najvažnije je ispoštovati širinu i visinu otvora, a debljina zida može da bude u plusu do 4 cm. Otvor za vrata mora imati zub za ugradnju minimum 7 cm sa obe strane. Ako to nije ispoštovano, ne mogu se ugraditi pervajz lajsne.

L-pervajz i 3D šarke


L-pervajz

L-pervajzi su ugerovani i spojeni sa ekscentrima
koji omogućavaju brzo i čvrsto suvo povezivanje.

3D šarke

3D šarke omogućuju podešavanje vrata
imbus ključem u sva tri smera.


Uzimanje mera


 • Ugradnja vrata 1
 • Ugradnja vrata 2
 • Ugradnja vrata 3
 • Ugradnja vrata 4
 • Ugradnja vrata 5


Visina zidarskog otvora se uzima od gotovog poda tj. kada pod ima već postavljen parket, pločice ili laminat ali se ne postavljaju zidne lajsne zbog pervajz lajsni da bi zidne lajsne bile pravilno postavljene. Takođe, zid mora da ima minimum 7 cm levo i desno zbog postavljanja pervajz lajsni, u suprotnom pervajz lajsne se ne mogu postaviti.

Širina zidarskog otvora se uzima na više mesta u gornjem i u donjem nivou zidarskog otvotra. Uzima se najmanja širina zidarskog otvora.

Debljina zida se uzima na više mesta da bi se videla razlika u debljini zidova i uzela odgovarajuća širina futera ili štoka. Potrebno je napisati najmanju debljinu zida.
Sa našim L-pervajzima (širine 7 cm) širina zida može da varira do + 4 cm od širine futera.


Proizvodi 1 do 8 od 18 ukupno

Set Descending Direction
po strani

Tabelarno  Listing 

Strana:
 1. 1
 2. 2
 3. 3