Akupaneli

Akupaneli su zidni paneli proizvedeni u Firmi UKRAS doo koji imaju zvučnu, dekorativnu vrednost i moderan izgled što ih čini savršenim za dekoraciju poslovnog ili kućnog prostora.

Izgled panela sastoji se od dekorativno jednakih linija izrađenih od MDF lajsni presvučene dekor folijom ili furniranih prirodnim furnirom. Estetski i arhitektonski izgled koji se dobija korišćenjem panela odgovara savršeno modernom domu ili kancelariji.

Većina savremenih zgrada ima problema sa akustikom zbog mnogo ravnih i praznih površina, koje odbijaju zvuk i stvaraju odjek. Posledica toga je blago nejasan i malo izobličen zvuk, ali dovoljno da bi negativno uticao na koncentraciju ljudi u prostoriji.

Akupaneli se jednostvno montiraju lepljenjem ili šrafljenjem. Konstrukcija akupanela omogućuje da se
lako oblažu velike površine bez vidljivog spoja dva panela.

Akupaneli Dekor folije

Ugradnja

Akupaneli se mogu montirati direkno na zid lepljenjem ili šarfljenjem (crnim šrafovima). Mogu se montirati
i na drvenu konstrukciju.

Postave se drvene štafne 4×2 cm horizontalno na tri mesta na zidu ili na svakih 60 cm razmaka. Drvene štafne se pričvrste na zid šrafljenjem. Na njih se montiraju akupaneli šrafljenjem na mestima gde se nalaze drvene štafne sa crnim šrafovima (3,5 x 25 mm) ili uz pomoć heftalice. Dovoljno je po 6 šrafova na svaki panel 40×260 cm. Paneli se veoma lako slažu jedan do drugoga ako želite imati veću površinu postavljenu sa panelima. Uz pomoć skalpela za sečenje itisona isečete crni fils na odrđenu širinu. Ako je potrebno ukrojiti prekidače ili utičnice možete koristiti ubodnu testeru i skalpel.


Paneli se sastoje od PET flis crne ploče debljine 7 mm na koju su montirane lajsne dimenzija 27 x 12 mm napravljene od profilisanog MDF i obložene sa dekor folijom ili prirodnim furnirom.

Razmak između svake montirane lajsne je 13 mm.
Dimenzija akupanela je 40×2600 mm i debljine je 19 mm.