Proizvodnja

Proizvodni program:

Proizvodnja

Proizvodnja lajsni za uramljivanje slika u preko 300 različitih tipova. Lajsne se rade od uvoznog drveta abahi (samba, ajus, wawa) iz Gane (Afrika). Samba se uvozi kao daska u suvom stanju i kao takva prolazi kompletan proizvodni proces primarne prerade drveta – profilisanje u odgovarajuai profil – primarnog farbanja i završnog farbanja (nanošenje farbe na nitro, poliuretanskoj ili UV osnovi na liniji za farbanje) – tkz. pozlate (što je zapravo nanošenje različitih vrsta dekorisanih folija na odgovarajući profil koji je hemijski tretiran – toplo nanošenje folija bez lepka). Postoje i neki specijalni proizvodni procesi kao što je oblaganje profila aluminijumom ili nanošenje specijalne paste preko dekorisanog valjka na predhodno hemijski tretiranu lajsnu da bi se dobili odgovarajući ukrasi na lajsni. Kompletan proizvodni proces se radi uz pomoć mašina, a većim delom je automatizovan.

Proizvodnja lajsni za laminatne podove. Lajsne se rade u deset profila i preko 30 različitih dekora. Prvo se table MDF-a prorezuju na odgovarajuću širinu, a zatim profilišu na četvorostranim mašinama, nakon toga na specijalnim mašinama za oblaganje profila i uz pomoć lepka na temperaturi od 200 stepeni oblažu se odgovarajući profili lajsni melaminskom folijom u tridesetak različitih dekora (bukva, hrast, bavarski hrast, trešnja, orah, javor, jasen, … itd).

Proizvodnja

Proizvodnja drvenih parket lajsni. Parket lajsne se izrađuju od drveta smrče sa izbačenim greškama drveta i furnirane prirodnim furnirom u preko 60 drvnih dekora i četiri profila koji prate najsavremeniji dizajn parketa. Završnim lakiranjem sa UV lakovima ispoštovani su svi najsavremeniji zahtevi i kompletno je zaokružen proizvodni proces u proizvodnji parket lajsni. U ovaj program spadaju i podne završne, prelazne i prelazno – završne lajsne kao prateći ali nezaobilazni program lajsni koji je neophodan kod pravilnog postavljanja parketa.

Proizvodnja zidnih obloga– sa svim pratećim završnim lajsnama. Ovaj deo proizvodnje firma Ukras radi već devetnaest godina.

Proizvodnja drvenih garnišni – garnišne se rade po meri kupca do pet metara iz jednog dela, maska se radi od drveta – wawa, a nosač je aluminijumski sa dva ili tri kanala.

Proizvodnja lajsni za kuhinje i plakare. Postoji pet profila lajsni koji su obloženi sa melaminskom folijom u šest-sedam razlieitih dekora. Veoma interesantan program za industriju nameštaja jer je firma Ukras u mogućnosti da odradi bilo koji profil na zahtev kupca ali uz odgovarajuću poručenu metražu. Takođe sklapamo frontove za nameštaj po meri kupca.

Proizvodnja unutrašnjih vrata. – ovaj program se obavlja na najsavremenijim mašinama i sve proizvodne operacije se obavljaju mašinskim putem. Vrata se rade u kombinaciji MDF-drvo-MDF sa L-pervajzima koji se obostrano podešavaju. Program sadrži proizvodnju belih unutrašnjih vrata sa velikim izborom kanalura, furniranih vrata sa furnirma hrasta, bukve, trešnja i oraha. Vrata se rade i po specijalnim zahtevima kupaca tako da su mogućnosti neograničene.

Proizvodnja

U našim prodajnim objektima prodajemo kompletan asortiman naših proizvoda, vršimo uramljivanje ulja na platnu, akvarela, grafika, ikona, goblena i ogledala. Režemo kartonski paspatu, uramljujemo ovalne ramove i blondele, prodajemo razne tipove slikarskih stalaka i platna nategnuta na blind ram sa kajlama. Prodajemo i profesionalne pneumatske mašine za spajanje ramova, municiju za te mašine, ručne pištolje za zakucavanje eksera i pločica, kao i sav potreban repromaterijal. Sa dugogodišnjim iskustvom “Ukras DOO” predstavlja dinamičnu firmu savremne poslovne politike sa statusom vodećeg proizvođača na ovim prostorima, a najviše priznanje za naš rad su naši kupci i poslovni partneri širom ovih prostora.